23948sdkhjf

AkzoNobels färger åter på McLarens F1-racer

McLarens presenterade nyligen sin Formel 1-racer för säsongen 2020. Den är lackerad i klassiska McLaren-kulören ”Papaya Orange” som grundaren Bruce McLaren hade som tävlingsfärg.

Det krävs speciella färger för att lackera en F1-bil. AkzoNobel-Sikkens har även i år levererat ytbehandlingsteknik till den nya F1-racern MCL35. Som officiell färg- och ytbehandlingspartner till McLaren Racing sedan 2008 samarbetar företaget med McLaren-teamets mycket noggranna paintshop. För 2020 har alla målade delar på den nya racerbilen – liksom teamets transportbilar, garage och tillbehör – fått ta del av AkzoNobels färgpytsar.

I år använder bilen även värmeskyddsfärg från företagets Protective Coatings-verksamhet: Intertherm 50 från Internationals produktutbud. Det appliceras på viktiga delar runt motorn och avgassystemet för att hjälpa dem att tåla temperaturer på upp till 540 C0. Ett enda lager är 25 mikrometer tunt – ungefär en tredjedel av ett mänskligt hårstrå.
– Återigen ser vår nya Formula 1-bil fantastisk ut, säger Zak Brown, CEO på McLaren Racing. I år har vi tänjt på de tekniska gränserna och vi är tacksamma att AkzoNobel, som har varit en pålitlig partner till oss i mer än tio år, har samarbetat med oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109