23948sdkhjf

Klassisk Alfa får kaross av kolfiber

Brittiska Alfaholics har återskapat Giugiaros odödliga Bertone-coupé. Karossen är helt i kolfiber.

En av bilvärldens vackraste vagnar sägs ofta vara den av Giorgetto Giugiaro designade Alfa Romeo Giulia GT, en liten sportcoupé som tillverkades 1963–75. I Sverige kallas den ofta för Bertone-coupé, eftersom Giugaro var chefsdesigner hos den italienska karosskräddaren Bertone när han höll i pennan.

Ett företag som specialiserat sig på bilmodellen, brittiska Alfaholics, har gjort sig kända inte bara för sina fina originalrenoveringar, utan också för sin serie GTA-R-bilar, subtilt uppdaterade med mer eller mindre modern teknik. Man skulle kunna säga att Alfaholics är för Alfa Romeo ungefär vad Singer är för Porsche.

Nu visar de upp en ny variant där samtliga karosspaneler utförts i kolfiber. Tilltaget sägs spara 70 kilo jämfört med originalplåten och den färdiga bilen ska väga under 800 kilo. En 2,4-liters dubbeltändningsmotor på 240 hästkrafter kompletterar paketet.

Alfaholics säger ingenting om vad bilen kommer att kosta, men en "vanlig" GTA-R betingar runt tre miljoner kronor. Så det lär svida, och tills vidare får vi nöja oss med de läckra bilderna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093