23948sdkhjf

Virusisolerade räddas av bildelningsapp

Många människor har isolerats i sitt hem sedan spridningen av covid-19 tagit fart. Bilföretaget Nevs nya app kan hjälpa de som sitter isolerade.

En bil står stilla cirka 97 procent av tiden. Med Nevs nya bildelningsapp kommer förhoppningsvis fler att få tillgång till en bil. Det skriver Teknikens Värld. 

Läs också: Stora donationer till arbetet för ett coronavaccin

För de som är oroliga för att åka i kollektivtrafiken på grund av den nya coronaviruset är det här en möjlighet. Det kan också vara ett sätt för en familj att tjäna lite nödvändiga pengar på sin bil, säger Charlotte Eisner, affärsutvecklare på Nevs.

Planen från Nevs sida var att släppa en version av sin bildelningstjänst senare i år men företaget har ökat takten på grund av virusutbrottet. Redan i slutet av veckan hoppas Nevs att den nya tjänsten och dess app ska finnas för nedladdning från Google Play och Apple App Store så att kunder ska kunna börja registrera sig.

Nevs börjar med en beta-version i Stockholm, som är mest virusdrabbat i Sverige, och kommer sen att förbättra tjänsten Nevs Share i andra regioner allt eftersom.

Allt kommer att ske i appen. Den som använder bilen identifierar sig med bank-ID och betalkort. Både bil och förare är försäkrade och den som använder bilen betalar för bränsle och eventuella vägtullar.

För säkerhets skulle kommer Nevs skicka med rengöringsmedel till alla bilar. Detta för att försäkra sig om att bilen inte smittar. Enligt Folkhälsomyndigheten är det fortfarande oklart om covid-19 kan spridas via så kallad indirekt kontaktsmitta, till exempel om en smittad person har kört en bil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078