23948sdkhjf

Kina stöttar Teslas återstart

Det kinesiska styret har räckt Tesla en hjälpande hand så att deras bilfabrik nära Shanghai kunde starta på nytt. Regeringen i Kina såg till att Tesla fick 10 000 ansiktsmasker och en massa handsprit.

När coronaviruset bredde ut sig i Kina blev det brist på ansiktsmasker över hela nationen, skriver Automotive News. Då såg myndigheterna till att Tesla inte blev utan de åtråvärda varorna så att fabriken där man bygger Tesla 3 för den kinesiska marknaden kunde starta. Detta då ett flertal andra tillverkare stoppat produktionen och inte kunnat starta igen. Man hjälpte även till att skaka fram boende och transporter till vissa av Teslas anställda.

Läs också: Ny batteriteknik och våldsam prestandamodell på Teslas batteridag

Egon Musk och hans företag har varit föremål för en våg av välvilja från Kinas styre sedan han beslöt att förlägga märkets första fabrik utanför USA , Gigafactory 3, i just Kina. Detta trots frostiga relationer mellan USA och Kina, som en följd av handelskriget.

För Elon Musk är kinasatsningen en hörnsten i hans planer för elbilstillverkningen. För Kina är Teslas närvaro och verksamhet helt i linje med ambitionerna att positionera landet som ledande och pionjär för elektriska fordon. Även ifråga om den mark där Tesla byggde fabriken såg Kina till att snabba upp de annars krångliga processerna. Så även när det gällde anslutningar till elkraft och en hel bunt med tillstånd som brukar ta lång tid.

– Gigafactory-projektet illustrerar samarbetet mellan Tesla och Shanghais regering och att staden förbättrat sitt affärsklimat, sa Wu Qing, viceborgmästare i Shanghai, i samband med en ceremoni där Tesla överlämnade sin första Kina-tillverkade bil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093