23948sdkhjf

Dubbdäcken får sitta på längre

Precis som branschorganisationerna MRF, SFVF och DRF begärt förlängs nu perioden för dubbdäcken. Det generella undantaget från reglerna gäller från 15 april till den 30 april.

MRF, SFVF och DRF har tidigare begärt att tidpunkten då dubbdäcken måste tas av ska förlängas. Detta på grund av corona-virusets effekter med kunder som inte vill åka till däckverkstäderna av rädsla för smittrisk och verkstadspersonal som måste stanna hemma med sina barn då skolor och dagis stänger. Nu har Transportstyrelsen beslutat att tidpunkten då dubbdäcken måste tas av skjuts fram två veckor till 30 april

Läs också: Ny generalagent blir medlem hos SFVF

Undantaget ska underlätta däckbyte för både däckbranschen och fordonsägare under rådande pandemisituation. Detta för att riskgrupper inte ska riskera att utsättas för smitta. Men även för att undvika att fordonsägare riskerar att köra olagligt på grund av begränsad bemanning på verkstäderna, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Fordonsägare får nu längre tid på sig att hinna byta till sommardäck. Men vi uppmanar fordonsägare som kan byta däck i tid före den 15 april att också göra det. Detta för att undvika rusning till verkstäderna i slutet av månaden, säger Hans Norén, utredare på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen kan utifrån särskilda skäl i fordonsförordningen medge undantag från dubbdäcksförbudet. Beslutet att tillfälligt tillåta dubbdäck till och med den 30 april 2020 gäller alla fordon, alltså både lätta och tunga fordon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156