23948sdkhjf

Elon Musk säljer ”personliga ägodelar”

Teslas grundare Elon Musk är känd för sina dramatiska utspel på sociala medier. Något som fått konsekvenser på elbilstillverkarens börskurs.

I det senaste i serien aparta tweets från Elon Musk, första maj, skriver han att han säljer nästan alla sina privata ägodelar och att han inte kommer att äga nåt hus. Lite oklart varför men Musk svarar på frågan med ordet ”Freedom”. Han ställer i en senare tweet villkoret att skådespelaren Gene Wilders gamla hus i L.A. inte får ändras eller rivas. Wilders gamla ranchliknande villa är ett av två hus Musk äger i området.

I en tweet första maj, samma dag han tweetar att han ska sälja påstår Musk att Teslas aktie är för högt värderad, vilket utlöser ett börsras på Teslas aktie med tio procent. Att stora ägare och chefer offentligt ägnar sig åt att ”snacka ned” sin egen aktie är onekligen en udda strategi och kommer troligen granskas av de ekonomiska kontrollmyndigheterna i USA.

Men åter till husförsäljningen som ska ha lagts ut på mäklarhuset Zillows hemsida. Det har ifrågasatts om de verkligen är riktiga eller bara fake, enligt sociala medier i USA.

En koll på Zillows hemsida visar att inget objekt finns till salu på adressen som uppgets, Chalon Road.

Första maj postade Elon Musk mer än ett dussin tweets inom mindre än 75 minuter, vilket borde imponera även på en tweetmaskin som president Trump.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064