23948sdkhjf

Stefan Lust undervisar på Diagnostekniker Fordon

Han är en av utbildarna på Yrkeshögskoleutbildningen som startar nu till hösten i Örebro. Han har 20 års erfarenhet från branschen och flertalet meriter på området ny teknik och utveckling.

Vem är Stefan Lust; bor, familj, intressen?

– Jag bor i familjens nyköpta hus utanför Skultuna som ligger i Västerås kommun. Familjen består av fru och tre barn. Mina intressen är snickeri, fiska, fotboll samt ny teknik.

Hur länge har du arbetat inom fordons- och mobilitetsbranschen?

– Jag började 1996 och har haft alla roller; från anställd mekaniker och medarbetare till egenföretagare, ansvarig för verkstad och utbildare.

Varför är det så viktigt att vidareutbilda sig?

– Ny kunskap gör ofta att man kan se möjligheter där det tidigare varit ett problem. Ny kunskap är lätta att bära med sig medan problem och risk för misslyckande är en tung last.

Vad tror du blir mest utmanande i din roll som utbildare för YH-utbildningen Diagnostekniker Fordon?

– Jag hoppas att jag får frågor och funderingar som gör att jag måste ta reda på saker. En kan alltid bli bättre och fortsätta utvecklas. Jag ser detta som en utveckling för mig själv också.

Vem tycker du ska anmäla sig till utbildningen?

– Den som är sugen på utveckling och kanske känner den där frustrationen att inte komma vidare ibland i sina tankebanor när man står och letar ett fel. Det här är tillfället då du tar klivet i karriären och går från fordonstekniker till diagnostekniker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063