23948sdkhjf

Bentley släpper möbelkollektion

Skaver tillvaron? Irriterar du dig på att vardagsrumssoffan inte riktigt matchar klädseln i din bil? Då har vi goda nyheter, i alla fall om din bil är en Bentley.

Nu lanserar den brittiska lyxbilstillverkaren Bentley Motors en ny möbelkollektion, The Newent Collection, med ”utsökta möbler” som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik och som ”förkroppsligar tekniker och principer för den moderna lyx som är väsentlig för Bentley Motors”.

Läs också: Så landade Wunder-Baum i Strömstad

Bakom möblerna ligger den välkända italienska möbeldesignern Carlo Colombo och han lär ha hämtat inspiration från former och silhuetter från Bentley-bilar från alla tider.

Tillverkningsprocesserna sker till stor del för hand. Fanéren handinläggs och positioneras med en varmvakuum-membranpress. Böjformarna kräver högt kvalificerade hantverkare och den speciella dubbelkurvan som är synlig på den nedre sidan av ramen har inga synliga skarvar.

Möblerna i serien finns tillgängliga i tyg eller läder och kan kundanpassas med tillval som speglar Bentleys bilinredningar. Tillverkningen ska vara hållbar och allt fanér är fullt FSC-certifierat.

Men smakar det så kostar det. En fåtölj går på runt 90 000 kronor, en säng på 120 000 kronor och för en soffa får man hosta upp 150 000 kronor, i runda slängar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.253