23948sdkhjf

Mekonomen-delägaren ger positiv vinstvarning

Amerikanska LKQ känner av coronakrisen, men inte lika illa som befarat.

Det amerikanska reservdelsföretaget LKQ, som äger 26,6 procent av Mekonomen, meddelar att covid-19 pandemin har en fortsatt negativ effekt på bolagets verksamhet, men inte så negativ som bolagets interna förväntningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen har utvecklats bättre än vad LKQ tidigare prognostiserat. Omsättningen i april och maj var ned 30 respektive 20 procent.

– Alla segment har upplevt en positiv försäljningsutveckling varje vecka sedan mitten av april och vi överskred våra interna intäktsprognoser, vilket tyder på styrkan i vår verksamhet… När ekonomierna öppnats under de senaste veckorna är vi försiktigt optimistiska att vi kan dra nytta av det momentum vi byggt upp, säger Dominick Zarcone, vd för LKQ.

Kostnadsbesparingsåtgärderna som tagits har varit effektiva för bolaget som lyckats generera ett positivt preliminärt resultat för både april och maj. Det fria kassaflödet som genererades under tvåmånadersperioden användes för att amortera bort 250 miljoner dollar i skuld och bygga upp kassan.

Bolaget har även ingått ett avtal om en ny kreditfacilitet för att ge ytterligare flexibilitet rörande likviditeten.

I mars drog företaget tillbaka sin helårsguidning och stoppade tillfälligt återköpsprogrammet. En ny uppdatering av prognoserna kommer delges marknaden vid publiceringen av kvartalsrapporten för det andra kvartalet den 30 juli.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078