23948sdkhjf

Första studenterna från Promeister Fordon

Nu har första årskullen någonsin tagit sin studentexamen från utbildningen.

Utbildningen Promeister Fordon är ett branschinitiativ med avsikt att utbilda anställningsbara fordonstekniker. Nu har den första årskullen tagit studentexamen och eleverna i Lund/Malmö samt Stockholm är därmed redo för arbetslivet.

Läs också: Fler vill bli fordonstekniker

– Majoriteten av studenterna har redan arbete vilket var vår ambition från start: att utbilda anställningsbara fordonstekniker. Det gläder även att flera av APL-platserna erbjudit eleverna arbete, säger Andreas Forslund, operativ chef Promeister Solutions, i ett pressmeddelande.

För de som ännu inte fått ett jobberbjudande är Promeister involverat i rekryteringsprocessens olika delar som exempelvis hjälp med att putsa cv och stöd inför anställningsintervju.

– Det jag tar med mig är allt vi gjort ihop som klass samt alla lärorika dagar på APL där jag fått lära mig så otroligt mycket. Nu är min plan att arbeta och samla på mig mer erfarenheter från branschen. Min dröm är att en dag starta och driva en egen verkstad, säger Alexander Lindbäck, examinerad student 2020 vid Promeister Fordon och fordonstekniker.

Idén om en gymnasiesatsning startade 2016 i syfte att mota den akuta bristen av fordonstekniker.

– Det gläder oss att de tagit studenten och att majoriteten fått jobb. Våra studenter ger så otroligt mycket hopp om framtiden och vi inom koncernen Mekonomen Group är väldigt stolta över dem, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef Mekonomen Group.

Med start höstterminen 2020 kommer Promeister Fordon finnas på tre orter: Stockholm, Malmö/Lund samt Örebro. Utbildningen är en lärlingsutbildning och innehåller modern teknik och mycket praktik för att eleverna ska tillgodogöra sig rätt kompetens för att ta hand om framtidens bilpark. Promeister Fordon ger eleverna 6 månaders jobbgaranti vid avslutad utbildning med godkänd gymnasieexamen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078