23948sdkhjf

Programmeringsutbildning för korttidspermitterade

Tusen nya programmerare utbildas under coronapandemin

Genom ett samarbete mellan Arbetsmarknad och vuxenutbildning Göteborgs Stad, Volvo Cars, Fordonskomponentgruppen och Veldi genomförs nu en utbildning i programmering i verktyget “Python Training Basic”. Verktyget Python är ett av många kodspråk som i dag används av fordonsindustrin för mjukvarunedladdningar till bilar, maskiner och andra tekniker.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda den här möjligheten till personer som har ett intresse för programmering och som ser möjligheter i kompetensutveckling för att vara fortsatt attraktiva på arbetsmarknaden, säger Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

Utbildningen erbjuds till personer i regionen som arbetar inom fordonsindustrin och som på grund av den rådande pandemin blivit permitterade från sina jobb. Det behövs inte några förkunskaper i programmering för att söka utbildningen.

– Genom det nära samarbete vi har med det offentliga och akademin har vi kunnat lösa ett kompetensbehov på kort startsträcka vilket har visat sig varit framgångsrikt, särskilt nu under covid-19. Vi står inför en stor omställning inom fordonsindustrin, inte bara Volvo Cars, inom större delen av industrin och andra offentliga verksamheter. Vi behöver stora kompetensinsatser som är riktade mot de behov vi har och tillsammans inom näringslivet, offentlig verksamhet och akademin skapa förutsättningar för flexibelt lärande och insatser, säger Cathrine Andersson, strategisk kompetensexpert, Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.219