23948sdkhjf

BMW börjar ”hyra ut” tillval i bilen

Digitaliseringen skapar nya affärsmöjligheter. Nu kan BMW-bilägare hyra tillval till sin bil vid behov.

Den tyska biljätten har lanserat en ny generation av sitt infotainmentsystem Idrive, och version 7.0 kommer med en stor nyhet. Nu kan bilägare abonnera på tillval och i stället för att betala för dem i bilhallen – hyra dem när de behövs. Om detta skriver Ny Teknik.

Det är inte bara BMW som sett denna möjlighet som kommit i och med att bilarna blivit uppkopplade. Tesla blev till exempel uppmärksammade när de sålt snabbare acceleration och även när de gett tillfälligt längre räckvidd till utsatta ägare via en fjärruppdatering.

Så framtidens bilägare behöver kanske vänja sig vid tanken att behöva prenumerera på vissa funktioner. Vilka funktioner som det i dagsläget är tal om hos BMW är inte ännu helt klart, men exempelvis adaptiv farthållare, adaptiva strålkastare samt komfortfunktioner som rattvärme står på listan.

BMW själva framhåller att det nya konceptet ger ökade valmöjligheter för bilägare. Till exempekl ska kunder som inte kände att de hade ett visst behov när de köpte bilen i efterhand kunna ”ångra” sig och lägga till tillvalet. Eller kanske andrahandsköparen är intresserad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125