23948sdkhjf

Domstol utreder – är Teslas marknadsföring vilseledande?

Teslas vd Elon Musk hävdade nyligen att Tesla kommer att ha basfunktionerna för ett helt självkörande fordon klara redan i år. Nu ska domstol utreda om företaget vilseleder konsumenterna.

Vid öppningen av World Artificial Intelligence Conference i Shanghai uppgav Elon Musk att han är övertygad om att Tesla kommer att ha "basfunktionaliteten" för ett fullständigt autonomt fordon (nivå 5) klar redan i år. Om detta skriver Ny Teknik.

Nu ska en tysk domstol ta ställning till hurvuda företaget vilseleder konsumenter om det befintliga förarassistanssystemet kallat Autopilot, som befinner sig på nivå 2 på SAE-skalan. På nivå 2 behöver föraren vara beredd att ta över kontrollen av fordonet vid behov och måste därför konstant övervaka körningen.

Tesla har använt stora ord för att beskriva var de befinner sig i den autonoma utvecklingen och på sin hemsida skriver elbilsjätten att sedanen Model 3 har full potential för autonom körning. De har dessutom påstått att dess bilar i slutet av förra året skulle klara av att köra i stadsmiljö på egen hand.

Nu anser den tyska organisationen Zentrale zur Bekämpfung unlauteren Wettbewerbs (ungefärligt översatt: Huvudkontoret för att bekämpa orättvis konkurrens) har nu stämt Tesla för vilsledande marknadsföring då de anser att Tesla har lovat mer än vad Autopilot-systemet faktiskt har kunnat leverera.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094