23948sdkhjf

Domstol: Tesla har vilselett konsumenterna

Nu har tysk domstol beslutat att Teslas marknadsföring är vilseledande och elbilsjätten får inte använda autopilot-annonser i Tyskland.

Regionaldomstolen i München har beslutat att Tesla inte längre kan använda annonserna kring autonom körning i Tyskland. Detta eftersom att Tesla felaktigt hävdat att fordonen har ”full potential för autonom körning". Detta skriver Automotive News

Domarna sa också att Tesla felaktigt påstod att deras bilar skulle kunna navigera i städer i slutet av 2019.

"Att använda termen" Autopilot "och andra fraser tyder på att bilarna tekniskt kunde köra helt autonomt," sade domstolen i ett uttalande. "Dessutom hävdas det att det skulle vara lagligt i Tyskland, vilket inte är fallet."

Efter beslutet tweetade Teslas vd Elon Musk att Autopilot är uppkallad efter en term som används inom luftfarten för att hänvisa till system som hjälper men inte ersätter piloter.

Musk har länge haft en optimistisk syn på kapaciteten i sina bilar. Han har till och med gått så långt att kunder debiterats tusentals dollar för en "Full Self Driving" -funktion 2016. Flera år senare kräver företaget fortfarande att användare av Autopilot-systemet är fullt uppmärksamma och redo att ta över körning när som helst.

Musk sade i förra veckan att Tesla kommer att ha basfunktionerna för helt självkörande fordon klara redan i år, så kallad nivå 5.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11