23948sdkhjf

Här kan du se alla SM-finalerna i Rallycross

Den 7 till den 9 augusti genomförs en av rallycrossens största tävlingshelg någonsin då samtliga finaler i SM avgörs i Arvika. Semifinaler och finaler sänds live av SVT.

Vi har alla fått lida av idrottstorkan i coronavirusets fotspår och det är glädjande nyheter att allt sakta börjar komma igång igen. Detsamma gäller för bilsporten. Även om många tävlingar är publikfria sänds mycket i stället live.

Läs också: Jonas Kruse gästförare med Maja Bengtsson i kartläsarstolen

Under den första helgen i juli sändes Rally X Nordic All Star Weekend. Även rally och karting har synts nyligen i SFBPlay.se. Och samtidigt som det nu är klart med SVT:s livesändning från rallycrossen i Arvika, lanserar Svensk Bilsport sitt sommarpass för SBFPlay där tittarna kan se flera olika tävlingar under sommaren.

Att vi under den här speciella tiden kan erbjuda livesändningar från flera olika tävlingsgrenar känns väldigt bra, säger Jörgen Ekwall, Marknadschef på Svensk Bilsport, i ett pressmeddelande.

Till helgen visas deltävling tre och fyra när SM i rallycross kör en dubbeltävling publikfritt i Västerås med Västerås MS som arrangör. Under lördagen visas även folkrace från Harabackens Motorstadion med 140 startande förare i tre klasser, senior, junior och dam. Arrangör är Hästveda Folkraceklubb som arrangerar denna tävling publikfritt.

Den andra helgen i augusti smäller det som sagt till med storhelg för rallycrossen i Arvika, då alla finalerna av samtliga SM-klasser i rallycross avgörs.

Det är många rallycrossfans som längtat efter en stor finalhelg där alla klasser är representerade med både två- och fyrhjulsdrift. Vi hade planer tidigt för detta, men sen kom Covid-19. Efter mycket hårt jobb från alla inblandade är vi nu tillbaka så som det var tänkt. Fast utan publik, säger Magnus Krokström från Svensk Bilsports rallycrossutskott.

Men det är inte bara SM-medaljer som det tävlas om. Rally X Nordic kör då även sin tredje deltävling innan finalhelgen i Danmark 4 till 6 september.

Arvika har länge varit en av Rally X Nordics favoritbanor och det känns bra att vi kommer tillbaka nu igen efter ett års frånvaro i vår kalender, säger Jan-Erik Steen, VD för Rally X Nordic promotorn RX Promotion.

Hela tävlingen kommer kunna ses i SBFPlay men semifinaler och finaler kommer även sändas live i SVT

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078