23948sdkhjf

Byggstart för bränslecellsutmanarens megafabrik

I Coolidge Arizona, USA, har det blivit dags för fordonstillverkaren Nikola att bygga sin nya produktionsanläggning för bränslecells-bilar och batteridrivna pickuper. Den nya megafabriken kommer ha en yta på cirka på 93 000 kvadratmeter.

Arizona-anläggningen förväntas generera mer än 1 800 nya heltidsanställningar och resultera i cirka 600 miljoner dollar i nya investeringar.

– Detta har varit en otrolig resa för Nikola Corporation. Vi började i källaren för sex år sedan och nu startar vi den här stora tillverkningsanläggningen, säger Trevor Milton, Nikolas grundare och ordförande.

Den nya anläggningen kommer vara designad efter industri 4.0 och ska innehålla den senaste tekniken. Anläggningen kommer även vara ständigt uppkopplad.

– Vårt företag finns till för att stödja en hållbar framtid, så allt vi gör i vår tillverkningsprocess kommer att göras för att säkerställa minsta möjliga miljöavtryck, säger Mark Duchesne, Nikolas globala tillverkningschef.

Den första konstruktionsfasen planeras vara klar i slutet av 2021, och den andra fasen beräknas vara färdig inom de följande 12-18 månaderna. Den nya anläggningen kommer börja med att producera Nikola Three och Nikola Two, och vid full produktion kommer anläggningen att producera cirka 35 000 fordon per år, med två skift.

– Nikola Corporation kommer vara ett välkommet tillskott till Coolidge då de kommer erbjuda tusentals jobb, samtidigt som de tillverkar miljövänliga fordon, säger Coolidge borgmästare Jon Thompson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.208