23948sdkhjf

Bilia köper upp fler företag

Bildemontering och reservdelsbolag nya tillskott i Bilias företagsportfölj.

Bilhandelsbolaget Bilia köper upp Jönköpings Bildemontering, reservdelsrenoveringsföretaget Ecris samt det fastighetsbolag som äger huset där de båda bolagen bedriver sin verksamhet. Det skriver Bilia i ett pressmeddelande.

För Bilia handlar det om att stärka sin position när det gäller hållbarhet, då de båda verksamheterna sysslar med återbruk av bildelar.

– Jag är både glad och nöjd över att Bilia förvärvar Jönköpings Bildemontering AB och Ecris AB som är bolag som jobbar i framkant med att ta tillvara och återanvända delar från bilar på ett sätt som är hållbart både för miljön och företagandet, säger Per Avander, vd och koncernchef för Bilia.

Jönköpings Bildemontering sysslar med bildemontering och försäljning av begagnade bildelar och Ecris verksamhet utgörs av försäljning av renoverade och nya bildelar. Dessutom bedriver Ecris även renovering och förvaring av elektriska batterier.

Ecris och Jönköpings Bildemonterings nuvarande ägare, Magnus och Stefan Wikström, kommer att arbeta kvar i bolaget och driva verksamheten vidare efter ägarförändringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111