23948sdkhjf

Handlare lanserar ny bildelningstjänst

Under namnet Rulla ska tjänsten initialt lanseras på fyra orter. Fler städer står i startgroparna.

Svensk Volvo- och Renaulthandel, som består av ett 50-tal återförsäljare i Sverige, lanserar nu gemensamt en ny bildelningstjänst som fått namnet Rulla. Återförsäljarna inom Svensk Volvo- och Renaulthandel kommer att kunna erbjuda Rulla genom ett nationellt koncept med beräknad start i första kvartalet 2021.

Rulla kommer vara en stationsbaserad tjänst, vilket betyder att bilen hämtas och lämnas på samma plats. Initialt lanseras tjänsten i fyra städer: Borås, Jönköping, Umeå, och Varberg. Redan under kommande kvartal ansluter ytterligare städer.

– Vi ser en ökad efterfrågan i marknaden för mobilitetstjänster både på företags- och privatsidan, säger Janola Gustafsson, vd för Svensk Volvo- och Renaulthandel. Vi vill möjliggöra för våra återförsäljare i Sverige att bredda sitt kunderbjudande och fortsätta vara den naturliga lokala partnern för biltjänster.

Arbetet med att skapa bildelningstjänsten Rulla startades under hösten 2019. Rulla, som komplement till försäljning, innebär en möjlighet att skräddarsy lösningar efter kunders önskemål.

– Våra kunder ska känna sig trygga i att kunna vända sig till oss och få hjälp med sina mobilitetsbehov, säger Robert Bloom, vd på Nybergs Bil i Jönköping. Vi är kända på den lokala marknaden och står sedan länge för en trygghet runt biltjänster och bilägande.

Svensk Volvo- och Renaulthandel bildades 1953 och är en intresseorganisation för ett 50-tal svenska återförsäljare av Volvo personbilar, lastvagnar och bussar samt av Renault och Dacia personbilar och transportbilar. Föreningens medlemmar bedriver verksamhet inom bilhandel, serviceverkstäder, skadereparationer och tillhandahållande av olika mobilitetstjänster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079