23948sdkhjf

TYA-utmärkelse till Oskarshamnsskola

Oscarsgymnasiet i Oskarshamn får TYAs utmärkelse Årets Transportskola 2020. Priset delas ut för sjätte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd för att uppmuntra gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad.

Den 8 oktober fick Oscargymnasiet ta emot diplomet som Årets Transportskola 2020 och fick därtill en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.

– Vi är väldigt glada för vår skull och för våra elever. I dag har vi fått en bekräftelse på att vi arbetar åt rätt håll. Det blir som ett kvitto på ett bra resultat som våra elever får med sig in i arbetslivet, säger Katrine Berg, en av två programansvariga.

Motiveringen till beslutet lyder:
"Med gemensamma värderingar i arbetslaget samt det goda samarbetet med branschen sätts eleven i centrum. Alla ges möjlighet att lyckas efter sina förutsättningar och målet är att varje elev ska nå så långt som möjligt. Genom detta fina arbetssätt lyckas skolan få 99 procent av eleverna anställningsbara. Skolan står som ett föredöme när nya förare skall utbildas."

– Vårt motto är "möjligheternas skola" och med det menar vi att alla elever ska kunna lyckas och att varje dag är en ny dag där man jobbar mot det målet. Sedan är det viktigt med samarbetet mellan lärarna på programmet och det engagemang som finns här, säger rektor Bengt Bobeck.

Katrine Berg pekar på en ytterligare framgångsfaktor:

– Att ha gott samarbete med branschen är väldigt viktigt i kombination med god kompetens och engagemang bland lärarna, att kunna stötta och peppa eleverna framåt.

Årets Transportskola utnämns av flera viktiga anledningar:
– Dels för att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel, dels för att uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningarna och transportbranschen i stort. I år tittar vi även på fördelning av tjejer och killar. Stort grattis till Oscarsgymnasiet, säger Lasse Holm, projektledare på TYA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078