23948sdkhjf

Tammermatic tas över av Clemondo i Sverige

Tammermatic, som utvecklar och säljer system för fordonstvättar för personbilar, bussar, tunga fordon och tåg, tas över i Sverige av kemijätten Clemondo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tammermatic-koncernens svenska organisation omsätter cirka 22 miljoner kronor på årsbasis och sysselsätter en handfull personer som övergår till Clemondo om förhandlingarna slutförs och affären kan genomföras enligt plan.

I samband med övertaget blir Clemondo exklusiv importör i Sverige för Tammermatics hela produktutbud inom fordonstvätt och kommer också att driva den svenska serviceorganisationen.

– Affären med Tammermatic är ett bra exempel på hur vi kan kombinera styrkan i vårt erbjudande - hållbar rengöring av fordon, med andra aktörers närhet till kunderna, säger Sören Hofgaard, AO chef fordon på Clemondo, tillsammans med Daniel Graff, tidigare KAM på Clemondo men som från och med övertaget kommer att ansvara för den nya affären som berör automattvätt.

Den nya gröna strategin bygger på att Clemondo ska befästa sin ledande position på marknaden för hållbara rengöringsmedel med fokus på helhetslösningar som svarar mot kundernas behov. För Fordonsområdet innebär det att Clemondo ska växa genom att fokusera på miljömedvetna kunder inom delsegmenten bilhus, fordonstvättar, proffsrekonditionering och återförsäljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078