23948sdkhjf

Mekonomen Group investerar i samåkningsapp

När startup-bolaget Ezeride lanserar en ny samåkningapp för företag går Mekonomen Group in som delägare.

Ezeride är en ny samåkningsapp som vänder sig till företag som vill hjälpa sina anställda att resa mer hållbart. Tjänsten bygger på att medarbetare som kör bil har möjlighet att dela sina planerade bilrutter via appen och tillgängliggöra dem för andra att åka med på. Som förare kan man därmed spara reskostnader och samtidigt bidra till mindre miljöpåverkan.

En av finansiärerna är Mekonomen Group som går in som delägare i Ezeride, där man ser flera möjliga framtida lösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Som ett led i Mekonomen Groups satsning att möjliggöra mobilitet är Ezeride en lysande samarbetspartner. Genom AI-teknik möjliggör Ezeride en bättre upplevelse av delad mobilitet där individen får full överblick av resans kostnad, förbrukning och påverkan av miljön. Dessutom kan individen känna sig trygg genom att veta med vilka som åker tillsammans, säger Petra Bendelin, direktör strategi och affärsutveckling på Mekonomen Group.

Appen innehåller också funktioner som hjälper såväl användare som företag att få överblick över besparingar i fråga om miljö och kostnader kopplat till resor. Idén till Ezeride föddes ur viljan av att bidra till klimatet men också lösa de trafikproblem som våra städer brottas med.

– I många städer används en stor del av marken för gator och parkering. På landsbygden är problemet det omvända och det saknas ofta bra kollektivtrafik. Tomma säten i våra bilar är outnyttjade resurser somkan nyttjas mycket bättre. Vi såg ett gap inom mobilitetsbranschen med stor potential att göra skillnad, säger John Olausson, vd för Ezeride.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078