23948sdkhjf

Mariestads kommun får utmärkelsen Årets hjulklapp

Årets hjulklapp tilldelas i år Mariestads kommun. Det är Motormännen Sverige som delar ut priset och motiveringen är att kommunen arbetat för miljön och bilismen.

Utmärkelsen har delats ut varje år sedan år 2000 av Motormännen Sverige. Syftet är att uppmärksamma trafiksäkerhet, mobilitet, bilekonomi eller miljö och utmärkelsen delas ut till någon som har arbetat med en eller flera av frågorna.

Mottagare har varit forskare, opinionsbildare, organisationer, pedagoger, poliser, politiker och produktutvecklare. Nu kan även Mariestads kommun sålla sig till raden av vinnare.

Mariestads kommun får utmärkelsen för öppnandet av den första tankstationen i världen där vätgas tillverkas på plats och där allmänheten kan tanka. Tankstationen är unik eftersom den inte är inkopplad till elnätet och är helt självförsörjande på energi genom solceller. Motormännen Sveriges förhoppning är att fler kommuner ska uppmärksamma Mariestads arbete och följa kommunens exempel.

Vi ger Årets hjulklapp till Mariestads kommun för att vi vill uppmärksamma det arbete de har gjort för miljön och bilismen. Bilen är en förutsättning för ett hållbart samhälle och måste följa med oss i omställningen från fossilberoende till klimatneutralt. Vägen framåt är att minska bilarnas miljöpåverkan. Detta är precis vad Mariestads tankstation gör och vi hoppas att många fler kommuner tar efter, säger Caroline Drabe, vd på M Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125