23948sdkhjf

Volvo Cars ska bygga egna elmotorer i Skövde

Volvo Cars ska bygga elmotorer i sin motorfabrik i Skövde med sikte på en komplett egen elmotorproduktion i mitten av 2020-talet.

Företaget Volvo Cars kommer att investera 700 miljoner kronor i projektet, uppger man i ett pressmeddelande.
Volvo Cars har tidigare uttalat att de ska bli ett elbilsmärke i premiumsegmentet med sikte på att 50 procent av den globala försäljningen 2025 ska bestå av elbilar, och resten av hybridbilar. Den nu aviserade satsningen i Skövde ligger helt i linje med det

I första fasen kommer anläggningen att montera elmotorer. Vid ett senare skede avser Volvo Cars att en fullskalig tillverkningsprocess för elmotorer ska ske i Skövde, från ax till limpa.

Tillverkningen i Skövde har varit en del av Volvo Cars historia ända sedan företaget grundades 1927. När Skövde börjar tillverka elmotorer blir den historiska anläggningen också en del av företagets framtid.

Enligt Ny Teknik har utvecklingschefen Henrik Green sagt att ”fokus kommer att ligga på verkningsgrad för ökad räckvidd snarare än maxprestanda.”
”Utvecklingen och produktionen av elmotorer i egen regi tillåter Volvo Cars ingenjörer att ytterligare optimera elmotorerna så väl som hela den elektriska drivlinan i nya Volvobilar. Det möjliggör för större landvinningar inom energieffektivitet och generell prestanda.”, skriver Volvo Cars i pressmeddelandet.

Den återstående verksamheten vid motorfabriken i Skövde, med produktion av förbränningsmotorer, kommer att flyttas till ett separat dotterbolag inom Volvo Cars – Powertrain Engineering Sweden (PES).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094