23948sdkhjf

Audi bygger eldrivlinor i Ungern

Nu förbereds produktionen av den nya generationen elmotorer vid Audi Hungaria. De ska användas för VW-koncernens elektriska premiumbilar.

I framtiden kommer fabriken i Győr, nära gränsen till Slovakien, att leverera de nya elektriska drivenheterna för koncernens helelektriska modeller, som är baserade på "Premium Platform Electric (PPE)" som utvecklats tillsammans med Porsche.

För deras produktion kommer en helt ny produktionsavdelning att inrättas i Audi Hungarias anläggning. Många anläggningar och monteringslinjen har redan installerats för framtida produktion.

Det var en speciell funktion i planeringen av det nya produktionsområdet att VR-glasögon användes för första gången på Audi Hungaria för design av en produktionslinje. En stor fördel här är att ingenjörerna kan planera produktionsprocessen mer effektivt och utforma den innovativt med hjälp av den nya 3D-bildbehandlingstekniken.

I Győr blev elmotorn till Audi e-tron, den första helelektriska modellen från märket med de fyra ringarna, starten på e-drive-produktionen 2018. Sedan dess har 187 163 elektriska drivenheter tillverkats i Győr vid slutet av 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109