23948sdkhjf

Värme för bättre miljö

Att under vinterhalvåret komma ut till en varm och isfri bil är inte bara bekvämt och skönt för förare och passagerare. Det bidrar också till en minskad miljöpåverkan och både lägre bränsleförbrukning och mindre slitage på fordonet. Och det behöver inte vara iskyla för att uppnå fördelarna. Redan från plus 10 grader behövs extra värme för att hjälpa bil och miljö.

Med ett komfortsystem från DEFA ökar komforten samtidigt som både bil och miljö mår bättre. I takt med att bränsledrivna värmare på grund av negativ miljöpåverkan väljs bort av allt fler så har efterfrågan på eldrivna system ökat. DEFA har lång och stor erfarenhet av smidiga och effektiva system för el och inte minst uppvärmning till alla sorters fordon.

– De moderna system vi erbjuder idag är både enkla att installera och att hantera. I princip är det ett komfortsystem med snabbkopplingar där det går att komplettera med många olika delar. Kupévärmare för allt från små till stora fordon, olika sorters motorvärmare, eluttag, batteriladdare och annat som behövs för att förare, fordon och miljö ska må så bra som möjligt, säger Mattias Ericsson, försäljningschef på DEFA

Styr med mobilen
Mätningar som har gjorts visar att utsläppen av skadliga ämnen minskar med över 70 procent samtidigt som bränsleförbrukningen minskar med nära 25 procent vid en kallstart. En värmd motor har lägre friktion genom bättre smörjning och därmed minskar givetvis också slitaget. Precis som så mycket annat idag så går det att styra DEFAs värmesystem med telefonen för att få en så energieffektiv uppvärmning som möjligt. Med systemet DEFA Link går det att förprogrammera uppvärmning, se temperatur i och utanför fordonet, se batteristatus, få varning om sladden inte är ansluten och även få varning om bilen stjäls eller flyttas. Det finns även möjlighet att se exakt var fordonet befinner sig om det exempelvis blivit stulet.

– På DEFA arbetar vi kontinuerligt med utveckling av nya eldrivna lösningar för alla typer av fordon. Kraven och behoven varierar stort och vi ser till att lösa alla önskemål oavsett omfattning. Nya elfordon ställer också nya krav och vi har idag anpassade laddkablar och laddning exempelvis i form av nödladdare och reseladdare även för dessa. El blir allt viktigare för framtidens fordon och vi ska även i fortsättningen vara ledande inom området, avslutar Mattias Ericsson.

För dig som vill veta mer om DEFAs breda produktutbud så finns mer att läsa här.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062