23948sdkhjf

Suzuki tecknar avtal för gaskonvertering

Suzukiimportören Louwman Sverige tecknar i dagarna ett nytt samarbetsavtal med BRC Sweden i Trollhättan. Avtalet gäller gaskonvertering av samtliga modeller som nu kan konverteras och därmed bli klimatbonusgrundande.

BRC Sweden har en lång historik inom biogaskonvertering och har bland annat arbetat med Volvo och Saab där man gjort konverteringar på linan i fabriken. Idag samarbetar man även med Scania, Volvo CE och Ford och har strikta processer för att säkerställa hög kvalitet genom såväl själva konverteringen som för eftermarknaden.

– Vi är glada över att ingå partnerskap med BRC Sweden för vår fortsatta satsning på biogasmarknaden och vi är övertygade att detta kommer att resultera i ytterligare marknadsandelar i dessa segment, säger Mattias Larsson, vd för Louwman Sverige.

Produkten är jämförbar med dagens lösning men erbjuder nu även betydligt lättare kompositflaskor i stället för stålflaskor, vilket reducerar vikten med cirka 70 procent och påverkar bilens lastförmåga och körkänsla i positiv riktning.

– Suzuki är i våra ögon ledande inom biogasmarknaden i Sverige, mycket tack vare bra förutsättningar för återförsäljarna. Som ny partner till Suzuki skall vi göra allt för att man skall kunna sälja ännu fler biogasbilar i framtiden, säger Fredrik Kullberg, vd BRC Sweden.

Bilar som konverterats av den tidigare konverteringspartnern berörs ej av förändringen. Samtliga garantier och övriga åtaganden från detta företag gäller enligt lämnade uppgifter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079