23948sdkhjf

Vi söker en chefredaktör till Motormagasinet

Vill du vara med och vässa fordonsbranschens ledande tidning och har du det som krävs?

Vilka är vi?

Nordiske Medier är en av Skandinaviens största verksamheter inom specialmedia. I tät dialog med det nordiska näringslivet ger Nordiske Medier ut ca 50 B2B-titlar, både digitalt och i print. Nordiske Medier står också bakom ett stort antal branschevent varje år.

Nordiske Mediers medieportfölj spänner över bygg- och anläggningssektorn, motorbranschen, nordisk design, detaljhandeln, hälsa, sjukvård och ett antal andra specifika industrier. Våra kunniga facktidningsjournalister levererar varje dag kvalitetsjournalistik till beslutfattare och professionella inom respektive bransch.

Nordiske Mediers journalister producerar både nyheter i ett högt tempo, skriver reportage, porträtt och gör branschanalyser. Alla titlar går på djupet i den bransch de bevakar och fokuserar på att komma nära såväl medelstora som små företag.

Motormagasinet är en fristående nyhetstidning för motorbranschen. Tidningen vänder sig till bilverkstäder, bensinstationer, bilhandel och fordonsindustri samt företag och organisationer med anknytning till motor-branschen.

Nordiske Medier har cirka 80 medarbetare i Sverige, 100 i Danmark. Huvudkontoret ligger i danska Ålborg och vi har även kontor i Köpenhamn, Stockholm och Helsingborg.

Läs mer om oss på www.nordiskemedier.se och www.motormagasinet.se/

Ansvarsområde

Med placeringsort i Solna söker vi nu en medarbetare som kan bidra till den fina resultatutvecklingen på Nordiske Medier i Sverige och bli en viktig spelare i ett dynamiskt team. Motormagasinet är både en tidning som utkommer veckovis och en populär sajt med dagliga nyheter och åtföljande nyhetsbrev och sociala medier och därför måste du behärska produktion både i print och digitalt. Motormagasinet arbetar även med event.

Som arbetsledare för en liten sammansvetsad redaktion behöver du både ligga i framkant, vara en lagspelare och inte tveka att ta itu med många olika arbetsuppgifter, det krävs på små redaktioner för att få jobbet gjort.

Vem är du?

Som chefredaktör för Motormagasinet jobbar du både operativt och strategiskt och du som har mycket energi, en god portion driv och leder med inspiration kommer att trivas hos oss på Nordiske Medier. I utbyte mot ditt engagemang och driv erbjuds du stora möjligheter till utveckling. Eftersom du har resultatansvar är det viktigt att du är strukturerad och ordningsam och en bra teammedarbetare.

Du arbetar strukturerat mot korta deadlines och är van vid tidspress.

Jobbet kräver både journalistisk kompetens och fackkunskap och helst har du redan ett etablerat nätverk inom branschen. Du har en vana vid att leda och utveckla såväl enskilda medarbetare som organisationer och axlar rollen att vara ansiktet utåt i en bransch som förväntar sig initierade reportage och relevant nyhetsbevakning.

Vi erbjuder en trevlig redaktionell miljö i moderna lokaler i Solna med många duktiga redaktörskollegor och samarbete med kollegerna på Motormagasinet i det danska moderbolaget.

Relevant utbildningsbakgrund och erfarenhet av branschområdet är så klart en fördel och intresse för branschen helt nödvändigt. Körkort är ett krav.

Är du redo att anta utmaningen?

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, dock senast 2020-04-05.

Skicka cv och ansökan till andreas.hjalmarsson@nordiskemedier.se och skriv ”Chefredaktör Motormagasinet” i ämnesraden.

Har du frågor om tjänsten kontakta Mona Johansson, mona.johansson@nordiskemedier.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi avböjer i detta läge kontakter med externa rekryteringsföretag och sköter vår rekrytering i egen regi tills vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082