23948sdkhjf

Svenska Rallyt flyttar till Umeå

Umeå får förtroendet att arrangera nästa Rally Sweden. Därmed säkras den svenska VM-deltävlingen i kalendern.

I år skulle Svenska Rallyt, eller Rally Sweden som det heter numera, skulle traditionsenligt hållits i Värmland 11–14 februari 2021. Men på grund av coronapandemin ställdes hela evenemanget in.

Nu står det klart att det inte kommer att återkomma till Värmland. Från och med 2022 kommer Rally Sweden nämligen att genomföras med Umeå som ny värdstad.

– Vi är oerhört stolta över förtroendet att få agera värdstad för VM-tävlingen Rally Sweden. Vi ser det här som ett långsiktigt engagemang där vi vill vara med och utveckla både sporten och arrangemanget. Det är också en viktig del i att utveckla Umeå som evenemangsstad och vi vet att det här kommer att gynna vårt lokala näringsliv och inte minst våra hotell och restauranger, säger Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun.

Rally Sweden är en av Sveriges största årligen återkommande evenemang som årligen lockar en publik på över 100 000 personer och tävlingen följs av 122 miljoner tv-tittare världen över. Tävlingen är en del av FIA World Championship och har VM-status.

Med i kampen för att få Rally Sweden var även Östersund och Luleå. Men till slut blev det Umeå som tog hem rallyt.

– Umeås utmärkande styrkor förutom ett stabilt vinterklimat är bland annat god hotellkapacitet i kombination med serviceplats och HQ på mässområdet Nolia, starkt växande näringsliv och attraktivt upptagningsområde publikmässigt, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078