23948sdkhjf

Potentiell börsintroduktion för Volvo Cars

Styrelsen för Volvo Cars har beslutat att utvärdera möjligheten till ett börsintroduktion, IPO av bolaget på Nasdaq Stockholmsbörsen senare i år. 

En potentiell notering kan vara ett logiskt nästa steg på Volvo Cars kapitalmarknadsresa och skulle göra det möjligt för nya aktieägare att delta i Volvo Cars framtid när företaget fortsätter sin omvandling till ett teknologidrivet, helt elektrifierat bilmärke. 

 Vi har stöttat omvandlingen och tillväxten av Volvo cars under de senaste tio åren, vilket gör det möjligt för företaget att bli ett äkta premiumvarumärke med förbättrad lönsamhet, säger Eric Li, styrelseordförande i Zhejiang Geely holding, moderbolaget till Volvo Cars och styrelseordförande för styrelsen och fortsätter:

 När vi ser framåt är Volvo Cars särskilt väl positionerade för att leverera fortsatt tillväxt och utnyttja den fulla potentialen med elektrifiering och leverans av säkra autonoma drivfunktioner. Efter en potentiell notering skulle Geely holding förbli en större aktieägare. 

 En potentiell notering på Nasdaq Stockholmsbörsen kan skapa en möjlighet för globala investerare att delta i vår resa att bli ledande inom det snabbt växande premium- och intelligenta elfordonsegmentet samtidigt som vi fortsätter att leverera vad kunder förväntar sig av Volvos varumärke, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079