23948sdkhjf

Stor efterfrågan på begagnade husbilar

På lördag den 19 juni firas husbilens dag runtom i Sverige. Och det är inte konstigt att husbilen har en egen dag, Sverige är Europas näst husbilstätaste land efter Finland. Intresset för ett mobilt boende inför sommaren är i år rekordstort.

Ny statistik från Blocket visar att efterfrågan på begagnade husbilar har stigit rejält. Antalet sökningar har ökat med 60 procent under perioden 1 januari–31 maj, jämfört med samma period förra året.

Redan i fjol visade svenskarna ett ökat intresse för att semestra i husbil. Vid årsskiftet fanns 105 husbilar per 10 000 invånare. Intresset ser inte ut att svalna inför denna sommar.

Allt fler ser husbil som den perfekta semesterlösningen. Inte bara att man har en trygg boendesituation var man än befinner sig, man har också möjlighet att uppleva Sveriges natur på närmare håll än med många andra färdmedel, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

Även priset har ökat på begagnade husbilar. Just nu uppgår medianpriset till 565 000 kronor, räknat på både privatsålda och husbilar sålda via handlare. Det är en ökning med 13 procent jämfört med föregående år.

Priserna stiger när efterfrågan ökar, men köper man begagnat riskerar man inte att förlora så mycket pengar. Samtidigt finns ett stort utbud på begagnatmarknaden och det är enkelt för både rutinerade husbilsägare och nybörjare att byta husbil efter behov, säger Henrik Littorin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074