23948sdkhjf

Förbränningsmotorn fortsatt kassako

Trots elektrifiering genererar företag fortfarande 85 procent av sin försäljning från försäljning av förbränningsteknik, enligt ny studie.

Enligt en gemensam studie genomförd av den tyska bilindustrigruppen VDA och Deloitte befinner sig underleverantörer till fordonsindustrin mitt i en transformation till elektrisk mobilitet samtidigt som dereas intäkter till 85 procent består av försäljning av förbränningsteknik.

Studien fann att den stora majoriteten av underleverantörer stödjer elektromobilitet som framtidens teknik och fler än 80 procent har redan påbörjat omställningen. Men hela 88 procent förväntar sig inte att el ska ersätta förbränningsmotorn förrän 2030 eller senare. Vissa underleverantörer antar att bränsleceller och syntetiska bränslen också kan bli en framtidsstandard.

De tillfrågade investerar mer än 30 procent av sina forsknings- och utvecklingsutgifter i elektrifieringsteknik och 85 procent använder vinsterna från traditionell förbränningsteknik till att samtidigt bygga upp expertis inom elektromobilitet.

– Investeringsbeteendet hos underleverantörerna visar att de förväntar sig att försäljningen av elbilar ökar avsevärt. Det visar även att företag fokuserar på en strategisk omställning. En stor del söker ett kontrollerat, långsamt uttåg från marknaden med förbränningsteknik samtidigt som man bygger upp affärsdelen för elektrisk mobilitet, säger Harold Proff, bilindustrichef på Deloitte i ett uttalande.

Brist på politiskt stöd och osäkerhet kring planeringen uppger företagen att de största hindren till omställningen är. Därtill angavs andra faktorer som ökade hållbarhetskrav, en långsam utbyggnad av förnybara energikällor och en brist på kompetent arbetskraft.

Däremot skulle underleverantörerna vilja se lägre skatter och energikostnader, en minskning av byråkratin, snabbare tillväxt av laddningsinfrastrukturen och en större flexibilitet på arbetsmarknaden.

– Företagen arbetar för att kunna ställa om, men för att en framgångsrik och hållbar omställning ska bli verklighet är nya politiska och ekonomiska ramverk av största vikt, säger VDA:s ordförande Hildegard Müller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079