23948sdkhjf

ProMeister ger sig ut på vägarna – ska utbilda framtidens elbilsverkstäder

Under hösten inleder Promeister en utbildningsturné där Sveriges bilverkstäder ska bli godkända elbilverkstäder. 29 orter i landet ska besökas med en 18 meter lång trailer.

Stefan Andersson, operativ chef på ProMeister Solutions, säger att det finns ett behov av en standard som på ett korrekt sätt bevisar verkstädernas kompetens på el- och hybridfordon.

– Vi ger oss därför ut på en turné som ska ge fordonstekniker rätt förutsättningar och kompetens att hantera högvoltsfordon. Med vår standard E+ kan vi säkerställa att alla fordonsverkstäder får den kompetens som krävs för att de på ett säkert sätt kan hantera de allt fler elbilar som kör på Sveriges vägar, säger han i ett pressmeddelande.

E+ är en standard för elbilsservice som kommer i tre nivåer beroende på vilken kompetens verkstaden har. Bland annat om verkstaden har rätt att frånkoppla elsystem på el- och hybridfordon eller reparera högvoltskomponenter.

Promeisters turné börjar i Växjö i oktober i år och avslutas vid midsommar i Kiruna nästa år. Lastbilen som blir 85 kvadratmeter när den fälls ut kommer kunna utbilda sex till tolv fordonstekniker på varje ort.

– Kompetensen kommer även öppna upp för en ny kundgrupp till bilverkstäderna bestående av elbilsägare som får fler alternativ för var de kan lämna in sitt högvoltsfordon för service, säger Stefan Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094