23948sdkhjf

Ford slutar tillverka fordon i Indien

Tillverkningen av fordon till försäljning i Indien stoppas omedelbart medan tillverkning av fordon för export kommer att avvecklas vid Sanand fordonsmonteringsanläggning under fjärde kvartalet 2021 och motorer i Chennai och monteringsanordningar för fordon under andra kvartalet 2022.

Samtidigt ska företaget utöka sitt Business solutions-team med 11 000 anställda i Indien. Detta för att stödja Ford globalt. Ford sysselsätter cirka 182 000 människor världen över. 

– Som en del av vår Ford+ -plan, vidtar vi svåra men nödvändiga åtgärder för att leverera ett hållbart lönsamt företag på längre sikt och fördela vårt kapital för att växa och skapa värde i rätt områden, säger Jim Farley, Ford Motor companys vd och koncernchef och fortsätter:

– Trots att vi investerat betydligt i Indien har Ford samlat mer än 2 miljarder dollar i driftsförluster under de senaste tio åren och efterfrågan på nya fordon har varit mycket svagare än väntat.

– Jag vill vara tydlig med att Ford kommer att fortsätta ta hand om våra värderade kunder i Indien, i nära samarbete med Ford Indias återförsäljare, som alla har stött företaget under lång tid. Indien förblir strategiskt viktigt för oss och kommer tack vare vårt växande Ford Business Solutions-team att fortsätta att vara en stor och viktig personalbas för Ford globalt.

Mer än 500 anställda vid fabriken i Sanand Engine, som tillverkar motorer för export till den bästsäljande Ranger-pickupen, och cirka 100 anställda som stöder reservdelsdistribution och kundservice, kommer också att fortsätta att stödja Fords verksamhet i Indien.

Men cirka 4 000 anställda förväntas påverkas av omstruktureringen. Ford ska arbeta nära med anställda, fackföreningar, leverantörer, återförsäljare, myndigheter och andra intressenter i Chennai och Sanand för att utveckla en rättvis och balanserad plan för att mildra effekterna av beslutet. 

– Ford har en lång och stolt historia i Indien. Vi är fast beslutna att ta hand om våra kunder och arbeta nära med anställda, fackföreningar, återförsäljare och leverantörer för att ta hand om dem som berörs av omstruktureringen, säger Anurag Mehrotra, president och verkställande direktör för Ford India.

– Vi är tacksamma för vårt engagerade team i Indien som har vidtagit många åtgärder under de senaste åren i ett försök att positionera företaget för lönsamhet och tillväxt, säger Steven Armstrong, transformationschef, Sydamerika och Indien och avslutar:

– Vår förmåga att fokusera vår närvaro i Indien är ett resultat av att de byggt upp vår expertis inom lågkostnadsteknik, global motorproduktionskvalitet och företagstjänster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079