23948sdkhjf

SFVF:s krav på regeringen – stöd verkstäder i glesbygd

I går presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) budgetpropositionen för 2022. I den vill regeringen satsa på landsbygden genom bland annat driftstöd till dagligvarubutiker och stöd till investeringar för drivmedelsstationer. I ett pressmeddelande skriver SFVF:s ordförande Bo Ericsson och SBF:s ordförande Johnny Bräster att de önskar ett motsvarande stöd till fordonsverkstäder i glesbygden.

 – För små verkstäder är det investeringskrav som den tekniska transformeringen innebär många gånger inte i proportion till vad det lokala kundunderlaget kan bära, säger de två ordförandena. 

De önskar även att bredbandsutbyggnaden på landsbygden snabbas på för att underlätta för verkstäderna att bedriva verksamhet i och med den tekniska utvecklingen.

– Kraven på bredbandskapacitet ökar för att kunna utföra en reparation fackmässigt utan att påverka fordonets trafiksäkerhet eller miljön negativt, säger Bo Ericsson och Johnny Bräster.

1 juni 2023 ska en ny konkurrenslagstiftning i EU träda i kraft och de två föreningarna hoppas på en fortsatt teknikanpassad reglering för bilmarknaden.

– Rätten och möjligheten för att även små bilverkstäder, inte minst på lands- och glesbygden, måste fortsatt värnas från svensk sida, säger Bo Ericsson och Johnny Bräster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125