23948sdkhjf

7,7 miljoner färre fordon i år på grund av halvledarbristen

Det globala konsultföretaget Alixpartners har gjort en ny prognos över hur mycket den pågående halvledarbristen kostar den globala bilindustrin.

Företagets uppdaterade uppskattning är att bristen kommer att kosta industrin globalt 210 miljarder dollar i förlorade intäkter i år. Det är 110 miljarder dollar mer än vid deras uppskattning i maj.

När det gäller fordon förutspår Alixpartners nu att en produktion av 7,7 miljoner enheter kommer gå förlorade 2021. I prognosen i maj förutspåddes en förlorad produktion av 3,9 miljoner enheter.

– Naturligtvis hade alla hoppats att chipskrisen skulle ha avtagit mer vid det här laget, men olyckliga händelser som Covid 19-spärrarna i Malaysia och fortsatta problem på andra ställen har förvärrat saker, säger Mark Wakefield, global samledare för fordonsindustrin och industriell praxis på Alixpartners och fortsätter:

– Chips är också bara en av en mängd extraordinära störningar som branschen står inför - inklusive allt från harts- och stålbrist till arbetskraftsbrist. Det finns inget utrymme för fel för biltillverkare och leverantörer just nu – de måste beräkna alla alternativ och se till att de bara gör de bästa alternativen. 

– Det finns verkligen inga stötdämpare kvar i branschen just nu när det gäller produktion eller att skaffa material. Nästan varje brist eller produktionsavbrott i någon del av världen påverkar företag runt om i världen, och effekterna förstärks nu på grund av alla andra brister. Därför är det kritiskt att företag till en början är beväpnade med bra information och analys och att de följer upp med ett felfritt, bestämt utförande, säger Dan Hearsch, verkställande direktör för Alixpartners bil- och industripraxis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093