23948sdkhjf

Säljstart för nya VW Multivan

Från och med idag (29/9) går det att köpa nya VW Multivan och de första bilarna väntas till Sverige i början av 2022.

Den nya folkabussen är från grunden byggd precis som en modern personbil. Det översätts till att den är byggd på MQB-plattformen som bland annat huserar VW Passat. Och enligt Volkswagen betyder detta att den ska vara riktigt körglad! Självklart finns det utrymmen så det räcker och bli över. Antalet sittplatser är upp till sju stycken och bland annat finns det snurrfåtöljer på andra raden (tillval) och soffan på den tredje raden är utbytt mot tre separata stolar vilket ger mer flexibilitet att ”möblera” efter behov.

Förarmiljön är helt digital och alternativet manuell växellåda har fått ge vika för automatiska diton. Säkerhetssystemen är i par med personbilar och det finns bland annat aktivt filhållningssystem och Car2x.

Den som bara vill köra helt elektriskt får hejda sig lite då det endast finns en laddhybrid med en räckvidd på 44-46 km (preliminära siffror enligt VW). VW hänvisar då till ID.Buzz som ska vara det eldrivna alternativet.

Multivan finns i två längder men med samma axelavstånd: 4,97 meter och 5,17 meter. Den är lägre (190 cm) och något smalare utvändigt, vilket ska göra den smidig i trafiken. På insidan är bredd och takhöjd lika generös som tidigare.

För de som behöver fyrhjulsdrift kommer gamla Multivan T6.1 byggas vidare.

Pris TDI 150 från 423 900 kr (inkl moms)

Pris eHybrid från 524 300 kr (inkl moms)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156