23948sdkhjf

Cerca-konferens om verkstädernas framtid

Elektrifiering och hantering av fordonsdata var några av ämnena som diskuterades under en konferens där Sveriges fordonsverkstäders förening (SFVF) deltog.

Cerca är den europeiska lobbyorganisationen för bilhandlare. Nyligen hölls en konferens om bilmobilitet med 150 deltagare från olika länder. Om det här skriver tidningen Fordonsproffs.

SFVF hade sin vd Claes Åström på plats. Han kommenterar ämnet Green Deal som var en av punkterna som behandlades på konferensen. Målet med Green Deal är att göra Europa till en så miljövänlig kontinent som möjligt till år 2050. Bland annat genom att fortsatt driva på omställningen till elbilar.

– Green Deal är här för att stanna. Det betyder många nya drivlinor där vi på den oberoende sidan har en resa framför oss och där våra medarbetare måste hänga med i utvecklingen för att få in nya kunder på våra verkstäder, säger Claes Åström.

Uppkoppling och digitalisering var en annan viktig punkt på konferensen. Särskilt kring vem som ska kunna ta del av all den information som skapas genom att vi alla är uppkopplade.

S-OPT är en plattform som tillåter andra än tillverkarna att få ta del av informationen. Systemet har tagits fram av flera olika föreningar, inklusive Cecra, samt eftermarknaden och mobilitetstjänster.

En lösning för framtiden skulle kunna vara att integrera S-OTP i SERMI. Något som Eric-Mark Huitema, director general från biltillverkarnas organisation ACEA inte var helt främmande för, enligt Fordonsproffs.

En sådan lösning skulle innebära att alla verkstäder som blivit auktoriserade enligt SERMI även skulle få tillgång till den nya telematikplattformen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094