23948sdkhjf

Öppen verkstadslokal för motorintresserade unga

Föreningen Uppsala motor fritid hälsa tar till vara på det ökade fordonsintresset bland unga och öppnar verkstadslokal.

Fordonsintresset har ökat stort bland både tjejer och killar, troligen som en följd av de förenklade reglerna för epa- och A-traktorer. Det tog Hasse Medelberg, som tidigare startat föreningen Uppsala motor hälsa fritid, fasta på och vände sig till Uppsala kommun med ett förslag om att öppna en verkstadslokal för fordonsintresserade unga, enligt ett pressmeddelande. Viktiga målsättningar med verksamheten är jämställdhet, säker körning och trygghet.

– Det här är ett fantastiskt initiativ och en förening som verkligen gör gott. Motorintresset är stort bland Uppsalas unga och jag är glad att de nu får en ordentlig mötesplats, säger Maria Patel (S), ordförande för idrotts- och fritidsnämnden i ett uttalande i samband med att nyheten presenterades.

Garaget kommer att drivas av föreningen ihop med fritidsgården i Almunge. Uppsala kommun stöttar med föreningsutveckling och ekonomiskt.

– Det är viktigt att alla ungdomar har en meningsfull fritid. Att kunna fånga upp ett stort intresse som finns bland kommunens ungdomar och hjälpa till med ett ställe att vara på känns jätteroligt, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande för kulturnämnden.

– Vi nappade direkt när Hasse kontaktade oss. Initiativet vänder sig till en grupp som ofta annars står utanför föreningslivet och som ofta får klagomål, så från vårt perspektiv känns satsningen väldigt angelägen, säger Ewa Wennmark, fritidsstrateg på Uppsala kommun.

Det nya garaget invigs den 17/10 klockan 10-12. Då blir det bandklippning, grillning, utbildning i trafiksäkerhet och en fordonsutställning. Bland annat ställer föreningens ungdomar ut sina epa- och A-traktorer samt den bil de bygger gemensamt för att köra med på Tierps Arena.

Föreningen Uppsala motor hälsa fritid jobbar för att ge fler en meningsfull fritid och att skapa nätverk mellan ungdomar, kommun, polis och företag. Föreningen har en nollvision, att ingen ska omkomma eller skadas i trafiken. Föreningen ordnar också träffar på Tierps Arena, med utbildning i säker körning och möjlighet att köra race på banan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.312