23948sdkhjf

Med Volvos nya app kommer bilen längre

En ny funktion som kommer via en over the air-uppdatering ska hjälpa föraren att få ut mesta möjliga av sitt Volvo-batteri.

Volvo gör just nu försök med en betaversion av sin nya app som är en räckviddsassistent. Den heter kort och got Range Assistant och är designad för att hjälpa förare av XC40 Recharge och den kommande C40 Recharge att få ut så många kilometer som möjligt från en enda laddning.

Appen kommer till suven via en så kallad over the air-uppdatering (OTA) innan slutet av oktober, medan coupéversionen får den färdiginstallerad när produktionen startar. Räckviddsassistenten lovar förare en ”tydligare och mer exakt indikation” på räckvidd och energiförbrukning i realtid vilket hjälper dem också att förstå vilka faktorer som påverkar bilens räckvidd.

Förarna kan även förvänta sig ökad räckvidd tack vare förbättringar i det smarta battery management-systemet, regenererande bromsprestanda och en smartare timer för att förkonditionera batterierna.

Appen hjälper förarna att hålla koll på återstående räckvidd, att optimera elanvändningen och ger råd om hur man kan köra energieffektivt. Den kan också justera bilens klimatsystem för att förbättra räckvidden.

– Genom intern utveckling av mjukvara och over-the-air-uppdateringar, kan vi löpande förbättra våra bilar och vara säkra på att din helelektriska Volvo håller sig fräsch, säger Sanela Ibrovic, head of connected experience på Volvo Cars. Range assistant-appen är ett bra exempel på hur snabba vi kan vara på att utveckla och lansera nya funktioner som förbättrar upplevelsen för Volvokunder varje dag.

Utrullningen av den senaste mjukvaruuppdateringen är planerad att starta direkt och alla tillämpliga modeller förväntas vara uppdaterade i slutet av oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11