23948sdkhjf

Hedin-koncernen tar in en delägare

En av ledamöterna i Hedin-koncernens styrelse – en av Sveriges större fastighetsägare – går nu in som delägare i bolaget.

Det är Erik Selin, som är vd för och storägare i fastighetsbolaget Balder och som sitter styrelsen för I.A Hedin Bil, som nu blir delägare med ett aktieinnehav på 25 procent via ett bolag som han äger.

– Jag har varit engagerad i I.A. Hedin Bils styrelse under några år och följt den spännande utvecklingen av Hedin-koncernen, och jag är väldigt glad och positiv över att få fortsätta resan med koncernen och Hedin-familjen även som delägare”, säger Erik Selin i en kommentar till media.

Erik Selins delägarskap sker genom en riktad nyemission om 3,57 miljarder kronor till honom.

Hedin Bil och Balder hat sedan tidigare en affärsrelation genom att Hedin Bil 2016 sålde alla sina bilhandelsfastigheter i sitt bolag I.A Hedin Fastighet AB till fastighetsbolaget. Den affären värderades till 4,15 miljarder och innebar samtidigt att Hedin Bils vd och huvudägare Anders Hedin blev sjunde största delägare i Balder med 2,4 procent av aktieinnehavet.

I samband med affären med Balder lanserar Hedin Bil också en ny koncernstruktur, som innebär att samtliga bolag i koncernen som är relaterade till bilbranschen – Car to Go Sweden AB, Unifleet AB, Mabi Mobility AB, Hedin MG Sweden AB, Hedin HMC Motor Company AB, Hedin Automotive Switzerland AB, Klintberg & Way Group AB, Hedin IT AB – får I.A Hedin Bil AB som huvudägare.

Ett uttalat syfte med att ta in en delägare och ändra i koncernstrukturen är att underlätta för fortsatt expansion i Europa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125