23948sdkhjf

Maxus säljer flest elektriska transportbilar i Sverige

För andra månaden i rad är Maxus det mest registrerade bilmärket för elektriska transportbilar i Sverige.

När Bil Sweden presenterade registreringsstatistiken för oktober visar nykomlingen Maxus att bolaget återigen lagt beslag på förstaplatsen för elektriska transportbilar med en marknadsandel på 25,2 procent procent den senaste månaden. Segmentet elektriska transportbilar är på stark frammarsch och har vuxit med 140 procent under 2021 jämfört med 2020 och står i år för 12,1 procent av den totala försäljningen av transportbilar.

– Det här glädjande resultatet bekräftar att kunderna har tilltro till våra produkter, säger Petter Nordesjö, VD för Maxus Sverige, i ett pressmeddelande.

Elbilstillverkaren Maxus har haft stora framgångar på den norska marknaden, men i Sverige har märket varit relativt okänt trots att de snabbt har etablerat sig starkt på marknaden för eltransportbilar.

– Allt fler upptäcker vårt breda utbud av elektriska transportbilar. Samtliga modeller är helt elektriska vilket innebär att bilarna är 100 procent utsläppsfria när de är i drift. Det är glädjande för oss, men de stora vinnarna är klimatet och miljön, avslutar Petter Nordesjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078