23948sdkhjf

Hedin bygger spektakulärt huvudkontor

Hedin Bil Groups nya huvudkontor beskrivs som ”skulptural och dynamisk” och arkitekten har inspirerats av bilvärlden.

Byggnaden omfattar hela 14 440 kvadratmeter och rymmer kontor, konferens, restaurang, hörsal, padelhall, gym och gruppträning. Huset byggs i Mölndal nära Fässbergsmotet. Fasaderna av glas och metall ska utstråla "elegans och precision” och insidan är skapad för ”inspirerande möten och innovation”. Om ett drygt år ska byggnaden vara klar för inflytt.

– I grund och botten har husets utformning hämtat inspiration från bilen. Bilen som representerar mobilitet, fart och rörelse, säger Tomas Hago på Liljewall arkitekter, som har ritat huset. Byggnadens utsida är av lackerad metall och glas med samma precisionstänk som i bildesign. ”Ett vackert aerodynamiskt skal med ett mjukt inre.”

– Det är en stor utmaning att rita krökta hus med lutande fasader och samtidigt skapa en väl fungerande innemiljö. Att gömma undan bärande konstruktioner i en sådan struktur är minst sagt utmanande. Det här är nog ett av de mest utmanande uppdragen vi haft, säger Tomas Hago.

Trots den spektakulära designen är detta inte någon bilhall utan en ren administrationsbyggnad. Däremot finns det så klart en utställningsyta med bilar i entréhallen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094