23948sdkhjf

De tar över import och distribution av MB:s lastbilar

Veho, som idag är återförsäljare av Mercedes personbilar och lastbilar förvärvar Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige.

Veho förvärvar Mercedes-Benz Lastbilars import- och distributionsverksamhet i Sverige från Mercedes-Benz Sverige AB, ett företag i Daimler AG koncernen.

Vi är extremt glada att Daimler Truck värdesätter vårt långa och framgångsrika åtagande med Mercedes-Benz och ser Veho som en strategisk affärspartner för de finska, svenska och baltiska marknaderna, säger Vehos vd Juha Ruotsalainen i ett uttalande till media.

Veho är idag importör och återförsäljare, samt leverantör av mobilitets- och servicetjänster, för Mercedes-Benz personbilar, transportbilar och lastbilar i Finland, Estland, Litauen och – sedan den 1 december, 2021 – Lettland. I Sverige bedriver man återförsäljarverksamhet av samma produkter.

Import och distribution av Mercedes-Benz lastbilar kommer att bedrivas med bas i Malmö. Övertagandet är planerat till andra kvartalet 2022 och Vehos förvärv kräver godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08