23948sdkhjf

De tar över Volvo-handeln i Uppsala

De två återförsäljarna av Volvo i Uppsala – Bilia och före detta Upplands Motor – köps nu upp av ett norrländskt bilföretag. Båda förvärven meddelades på luciadagen.

Bilbolaget i Sundsvall AB meddelade den 13 december att man förvärvar båda de två Volvo-återförsäljarna i Uppsala – Bilia och Volvo Car Retail (som tidigare hette Upplands Motor). Det rapporterar bland andra Upsala Nya Tidning.

Affären innebär att Bilbolaget i Sundsvall nu blir ett av de största bilhandelsföretagen i Sverige.

Bilbolaget Sundsvall AB omsatte 2020 drygt 2,7 miljarder kronor och har anläggningar i Sundsvall, Timrå, Söderhamn, Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Gävle, Sandviken, Norrtälje och Östhammar.

Bilias avyttring av anläggningen i Uppsala är den sista försäljningen som görs enligt den överenskommelse bolaget gjorde med Volvo Car och som resulterade i att Bilia får tillbaka auktorisationen för Volvo personbilar.

Bilias överenskommelse med Volvo Car innebar att bolaget skulle sälja totalt nio av sina anläggningar i Sverige - fyra stycken i Skaraborg, fyra i Bergslagen-området samt anläggningen i Uppsala. Bilia har nu kvar 34 anläggingar i Sverige och tio i Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094