23948sdkhjf

Ken Blocks nya bil – Audi S1 Hoonitron

Under hösten har vi kunnat se att Audi har presenterat olika reklamfilmer med driftingartisten Ken Block. Nu har han fått en egen Audi. Närmare bestämt en specialbyggd Audi S1 Hoonitron. Ett eldrivet monster som kan göra donuts från stillastående.

Bilen har byggts i Neckarsulm där Audi e-tron GT byggs och målet har varit att skapa en modern version av Audis ikoniska S1 Pikes Peak

– Samarbetet med Audi är ett mycket speciellt partnerskap för mig. Varumärket och passionen för motorsporten motiverade mig att börja med rally, säger Ken Block. Att Audi nu tagit fram denna bil för mig och mitt team, och är en del av vårt nästa projekt är en dröm som blivit sann. Hoonitron skriver nästa kapitel i vår historia och tar vår Gymkhana-story in i framtiden.

Utmaningarna var enorma. Det handlade om att skapa en modern, helt elektrisk tolkning av S1 Pikes Peak. Tidplanen var extremt snäv. Jämfört med Audis designprocess som normalt tar ett till ett och ett halvt år, hade de bara fyra veckor från den första ritningen till den slutliga designen. 

Under arbetsnamnet Elektrikhana ska Ken Block och hans team producera nästa video i den berömda Gymkhana-serien, denna gång med S1 Hoonitron.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078