23948sdkhjf

Stor osäkerhet bland elbilskunder – vem kan reparera min bil?

Tre av fem elbilsägare vet inte säkert var de ska vända sig för att få sin elbilen reparerad.

Med tanke på att elbilen är en ganska ny företeelse i många svenskars hem är det inte konstigt att mer än hälften av elbilsägarna känner sig osäkra gällande var de ska vända sig för att få hjälp med en eventuell skada.

Enligt en undersökning som skadeverkstadskedjan Werksta lät göra i januari 2022 känner 61 procent av svenskarna att de inte vet om man kan välja alla verkstäder för reparation av elbilar. Cirka 11 procent av de tillfrågade tror att man kan det och bara cirka 28 procent vet att man måste välja en verkstad som har rätt kompetens.

Och det finns väsentliga skillnader när det gäller skador på konventionella bilar, särskilt på grund av elsystemet. Om inte reparatören har rätt kunskaper kan reparationen i sig förorsaka en större skada än den ursprungliga.

Urban Tibbelin, som är driftchef på Werksta, berättar i ett pressmeddelande, att risken för elstötar är stor och att han inte nog kan framhäva vikten av att använda personlig skyddsutrustning och följa instruktionerna.

– Tyvärr har inte alla den nödvändiga kompetensen och erfarenheten att reparera elbilar på ett säkert sätt. Dessutom kan tillgången på reservdelar bli en utmaning, då vissa komponenter bara säljs till utvalda återförsäljare. Därför rekommenderar jag absolut att man kontrollerar verkstadens kompetens innan man kör dit sin elbil, avslutar Urban Tibbelin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.116