23948sdkhjf

Världspremiär för Skodas elektriska suv

För Skoda-älskare skulle man kunna säga att årets modellnyhet äntligen är här – Enyaq Coupé iV. En sportsuv på MEB-plattform och med en räckvidd på nästan 50 mil.

Den elektriska suven är en uppföljare till Enyaq iV och hade livesänd världspremiär från Prag den sista januari. Modellen är en helt eldriven suv som erbjuder generöst med utrymme och kraftfull design – Enyaq Coupé iV kommer även i RS- utförande för den som vill ha en sportigare känsla.

För att gå mer på de lite mera nördiga detaljerna så är detta den andra modellen som baseras på Volkswagenkoncernens MEB-plattform; den erbjuds med både bak- och fyrhjulsdrift (RS-modellen erbjuds endast i fyrhjulsdrift), har en räckvidd på upp till 497 km, samt DC-snabbladdning som standard. Laddeffekten ligger på 135 kW och bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder.

Dessutom erbjuder Enyaq Coupé iV erbjuder gott om plats för fem personer inklusive gott om plats för bagage. Takhöjden är i nivå med Skoda Octavi Combi och bagageutrymmet har en kapacitet på 570 liter.

RS-versionen lanseras först, under maj 2022, säljstart planeras till mitten av februari och priset på kommer att starta på 664 500 kr. Preliminär lansering av Enyaq Coupé iV sker efter sommaren 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109