23948sdkhjf

Autocirc förvärvar Svenssons Bildemontering

Svenssons Bildemontering i Kristianstad blir en del av Autocirc-sfären. Med verksamheter i både Malmö och Kristianstad täcker Autocirc nu en stor del av Skåne.

Autocircs mål är att förse bilindustrin med återanvända och renoverade bildelar. På så sätt ökar återanvändningen av och livslängd på begagnade delar. I dag omsätter Autocirc 920 miljoner svenska kronor och har 500 anställda i fem olika länder.

Nu förvärvas även Svenssons Bildemontering – en verksamhet som grundades 1968. Sedan dess har företaget utvecklats till en stor aktör inom bildemontering och försäljning av återanvända bildelar.

– På Svenssons Bildemontering är vi vana vid att demontera bilar och ta vara på så mycket delar som möjligt. Och vi arbetar hela tiden med miljön i åtanke, både vad gäller metoder och när det gäller hantering av avfall, säger Sandra Sosa Svensson, vd för Svenssons Bildemontering i ett pressmeddelande.

– Att nu få utveckla det vi byggt upp, och fortsätta göra det vi tror så starkt på, under Autocircs paraply känns väldigt inspirerande.

Idén bakom Autocircs koncept är att öka tillgängligheten på renoverade bildelar med en cirkulär affärsmodell. För att bredda tillgängligheten bygger Autocirc ständigt ut sin sfär genom förvärv av företag som bidrar till verksamheten genom sådant som kompetens, typ av verksamhet och geografisk placering.

– Vi vill se till att användningen av begagnade bildelar ökar. Därför behöver vi flera olika typer av verksamheter i Autocirc-gruppen, säger Johan Livered, vd på Autocirc.

Inom Autocirc-koncernen finns flera olika sorters bolag som alla tar hand om sin del av cirkeln för att de tillsammans ska lyckas med det som kallas cirkulär återanvändning. Bland bolagen finns flera företag inom demontering, som nyförvärvade Svenssons Bildemontering, eller Svensk Bilåtervinning och Alingsås Bildelar. Men även företag som Nordic Motor Center, Rewinner och Redox Miljöhantering.

Autocirc ägs av svenskarna Johan Livered och Mattias Pettersson och huvudkontoret är beläget i Borås. Tidigare har de två ägarna förvaltat Atracco i Norden och sedan Autocirc grundades 2019 har flera förvärv genomförts. Traditionellt har branschen till största delen ägts av entreprenörer, men de senaste åren har de två svenska bolagen Atracco och Autocirc tagit över allt mer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125