23948sdkhjf

Rekordår för Atraccos ägare

För multinationella bildelskoncernen LKQ, som äger bildemonteringsgruppen Atracco, blev 2021 det bästa året i bolagets historia.

Amerikanska LKQ Corporation, som är minoritetsägare i Mekonomen Group och ägare av Atracco, redovisade både ökad omsättning och ett förbättrat resultat för 2021. Omsättningen i den europeiska verksamheten (LKQ Europe) ökade med 10,4 procent till 6,1 miljarder dollar (USD).

– Trots betydande avbrott i distributionskedjan, brist på arbetskraft och inflationstryck har det varit det mest framgångsrika året i företagets historia, säger Dominick Zarcone, vd och Chief Executive Officer på LKQ Corporation i ett uttalande till media.

Den totala omsättningen för LKQ för helåret 2021 var 13,1 miljarder, en ökning med 12,6 procent jämfört med 11,6 miljarder för helåret 2020.

FAKTA LKQ Europe

Dotterbolag till LKQ Corporation. Ledande distributör av fordonsdelar på eftermarknaden för bilar, kommersiella skåpbilar och industrifordon i Europa. Cirka 26 000 medarbetare i ett nätverk med mer än 1 000 kontor och 6,1 miljarder USD i omsättning under 2021. Verksamheten levererar till ca. 100 000 oberoende verkstäder i över 20 europeiska länder.

Gruppen består av Euro Car Parts, LKQ Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, Stahlgruber Group samt Atracco.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När racebilen blir elektrisk
Sista superbilen har rullat ut från fabriken
Volvo ohotad etta i undersökning
Anders Hedin: ”Med detta förvärv tar vi första steget in på Europas näst största bilmarknad”
Revisionsbyrå sökte verkstad i konkurs
Audi drog litervis olja – Verkstaden: det är normalt
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.375