23948sdkhjf

Tyskland vill ha kvar bilar med förbränningsmotorer

Nu vill Tyskland stoppa förbudet mot att sälja bilar med förbränningsmotorer efter 2035. De gamla bilarna ska i stället kunna räddas av nya bränslen.

I fjol föreslog EU-kommissionen att försäljning av nya bilar med förbränningsmotorer ska vara förbjudet efter 2035. Men debatten gällande om detta förbud är rätt väg att gå är långt ifrån över.

Tysklands transportminister Volker Wissing sa till nyhetsbyrån AFP, i samband med ett informellt möte mellan EU:s transportministrar utanför Paris, att de inte ställer sig bakom förslaget.

– Vi vill tillåta förbränningsmotorer efter 2035 med kravet att det ska kunna tankas uteslutande med syntetiska bränslen, säger Tysklands transportminister Volker Wissing och tillägger.

– Det måste i så fall finnas en teknisk lösning för att garantera att de inte kan tankas med fossila bränslen.

Syntetiska bränslen, som skulle kunna användas av nuvarande bilar med liten eller ingen modifiering, skulle kunna sänka utsläppen avsevärt beroende på hur de produceras.

Transportministrarnas möte tittade bland annat på innovation för att minska koldioxidutsläppen på vägtransporter. Syntetiska bränslen, som skulle kunna användas av nuvarande bilar med liten eller ingen modifiering, skulle kunna sänka utsläppen avsevärt beroende på hur de produceras.

Wissing stödjer det franska EU-ordförandeskapets ståndpunkt att hybridfordon kan vara användbara för att minska koldioxidutsläppen.

– Idag har vi inte tillräckligt med elbilar, vi måste skala upp deras tillgänglighet. Så det är bättre att folk använder hybridteknik som en mellanliggande lösning, säger Wissing.

Vid FN:s senaste klimatmöte 2021 lovade mer än två dussin länder och bilföretag att arbeta för att se till att endast nollutsläppsfordon säljs 2040. Men detta löfte skrevs inte på av flera stora biltillverkningsnationer. Särskilt Tyskland kritiserade det faktum att syntetiska bränslen utelämnades som en lösning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
KW Bruun: skräckvälde eller missförstånd?
Finansbolag ökar leasingavgifter utan att ge besked
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125